Αθλητικός Σύλλογος: "ΠΥΞ ΛΑΞ" ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ, ΠΥΓΜΑΧΙΑ, KICK BOXING

Εκπαιδευτής: Δαμαβολίτης Κώστας - Οδός: Μεταξάκη 2, Ηράκλειο Κρήτης - Τηλ. 2810-261064, Κιν 6944423141

Kostas Damavolitis Ο έρωτας μου για τις πολεμικές τέχνες ξεκινά από την νηπιακή ηλικία και φτάνει μέχρι και σήμερα. Ολοκληρωμένος προπονητής και με επαγγελματική υπόσταση από το 1998 ξεκινώ την λειτουργία του πρώτου μου γυμναστηρίου στην λεωφόρο Ιωνίας.


Μαζί με τον επιστήθιο φίλο μου και συνεργάτη Μιχάλη Δεληγιαννάκη ή «Κροκόδειλο» ξεκινά η επαγγελματική μου διαδρομή στο χώρο των πολεμικών τεχνών στο γυμναστήριο "Κ1" την περίοδο 1998 - 2000.

 Στην συνέχεια, συνεργαζόμενος με τον ίδιο άνθρωπο, ήρθε το γυμναστήριο «Fight Club» στην οδό Μάχης Κρήτης. Από το Νοέμβριο του 2007 έως και σήμερα, μόνος μου πλέων έχω το γυμναστήριο «ΠΥΞ ΛΑΞ» στην οδό Μεταξάκη 2.

Kostas Damavolitis

Σε κάθε προσπάθεια εξέλιξης του ανθρώπου το παν είναι η καλή αρχή αφού συνιστά και το ήμιση του παντός.


Για εμένα καλή αρχή αποτέλεσε ο αγαπημένος μου δάσκαλος Θανάσης Βουλγαρίδης, ο οποίος μου έδωσε το πολύτιμο φως της γνώσης και το υγιές βίωμα στα πρώτα βήματα της μαθητείας μου στις πολεμικές τέχνες.

Επίσης, ένα σημαντικό κομμάτι εμπειρίας για εμένα υπήρξε ο δάσκαλος των δασκάλων Γιώργος Μάλλιος όπου για ένα περίπου χρόνο μαθήτευσα κοντά του. Όμως το πολυτιμότερό μου εφόδιο υπήρξε η βιωματική εμπειρία που είχα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, τόσο στο γυμναστήριο VOS GYM κοντά στον Ivan Hippolyte, γνωστό και ως "The Hydro", όσο και στο MEJIRO GYM κοντά στον Andre Mannaart, την περίοδο 2006 - 2007.

Επιπλέον, είχα την τύχη ως προπονητής να ανταλλάξω γνώση και απόψεις με προπονητές της σχολής του ανατολικού μπλοκ, όπως ο Βλάντο Μπουλάνοφ απο Ουκρανία, ο Γεώργιε Ράκοβιτς από Ρουμανία και ο Πάτρικ Μπόσκε από Σερβία.


Αυτή η ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών ήταν ένα πολύτιμο εφόδιο για την μετέπειτα πορεία μου ως δάσκαλος πολεμικών τεχνών. Στην δομή της προπονητικής μου γνώσης προστέθηκε και η σχολή προπονητών Παγκρατίου Αθλήματος από την Ε.Ο.Π.Α. το 2004.
Καταλυτικό ρόλο για την συμμετοχή μου στην σχολή αυτή έπαιξαν οι φίλοι και συνάδελφοι μου Παναγιώτης Κανακαράκης και Χάρης Πινακουλάκης.


Ως αθλητής έχω στο ενεργητικό μου 40 επίσημους αγώνες Πυγμαχίας, Kick Boxing και Free Fight, από τους οποίους κάποιοι ήταν διεθνής σε Ιρλανδία και Αλβανία.