Αθλητικός Σύλλογος: "ΠΥΞ ΛΑΞ" ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ, ΠΥΓΜΑΧΙΑ, KICK BOXING

Εκπαιδευτής: Δαμαβολίτης Κώστας - Οδός: Μεταξάκη 2, Ηράκλειο Κρήτης - Τηλ. 2810-261064, Κιν 6944423141

Σεμινάριο Πάρη Βασιλικού.
creteplus.png

Ο Πάρης Βασιλικός «αποκαλύπτεται» στους Ηρακλειώτες- Σεμινάριο από τον θρύλο των μαχητικων σπορ (vids+pics)

Ο Πάρης Βασιλικός «αποκαλύπτεται» στους Ηρακλειώτες- Σεμινάριο από τον θρύλο των μαχητικων σπορ (vids+pics)

Ηράκλειο | 08/06/2016 - 08:00
Ο Πάρης Βασιλικός «αποκαλύπτεται» στους Ηρακλειώτες- Σεμινάριο από τον θρύλο των μαχητικων σπορ (vids+pics)
Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2016 η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος μέσω του κλάδου άθλησης ΠΥΞ ΛΑΞ διοργανώνει σεμινάριο με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή του kick boxing Πάρη Βασιλικό!

Μια εκδήλωση που θα γίνει στο Γυμναστήριο «Παγκράτιο» του Αθανασίου Βουλγαρίδη οδός Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο Κρήτης ώρα 12:00 π.μ.

Το σεμινάριο θα είναι 2ωρο και ο κ.Βασιλικός θα επικεντρωθεί στο τεχνικό μέρος του ΠΥΞ ΛΑΞ στη μεθοδολογία της προπόνησης και στα προγράμματα του αγωνιστικού τμήματος του, που ασχολείται με τον πρωταθλητισμό και στα προγράμματα που έχουν να κάνουν με τα ομαδικά τμήματα που έχουν ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ΠΥΞ ΛΑΞ.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου ο κ. Βασιλικός θα απαντήσει σε ερωτήσεις προπονητών και θα δοθεί αναμνηστική βεβαίωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου.   


Ο Θρύλος

Στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές του 90 , το kick Boxing , ήταν στην πραγματικότητα ένα άγνωστο άθλημα στο ευρύ κοινό. Οι Ελληνικές συμμετοχές σε παγκόσμιες οργανώσεις ήταν μηδαμινές. Όσοι Έλληνες είχαν λάβει μέρος προερχόντουσταν από χώρες του εξωτερικού. Η απουσία προπονητών αντίστοιχου επιπέδου , αθλητικής εμπειρίας , συναθλητών επιπέδου , βασικών υποδομών στην Ελλάδα-και ακόμη περισσότερο στην Β.Ελλάδα - ήταν πλήρης. Υπό αυτές τις συνθήκες ( όσο αυτές μπορούν να αποδωθούν με λίγες κουβέντες) , ο Πάρης Βασιλικός διέγραψε μια αθλητική πορεία που θα την ζήλευαν και ξένοι αθλητές προερχόμενοι από τις μητροπόλεις του αθλήματος.

Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα της WAKO και αργότερα την επαγγελματική ζώνη της WAKO . Μια ζώνη που μέχρι σήμερα μόνο ένας ακόμη κατάφερε να κατακτήσει! Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από έναν μαθητή του Πάρη Βασιλικού , ο Γιάννης Σοφοκλέους. Το σημαντικότερο όμως της πορείας του Πάρη Βασιλικού δεν είναι μόνο οι διακρίσεις , αλλά το γεγονός ότι συμμετείχε σε παγκόσμιες διοργανώσεις και στάθηκε επάξια απέναντι στα μεγαλύτερα παγκόσμια ονόματα του αθλήματος, όπως αναφέρει το polemikestexnes-martialarts.blogspot.gr!  Αγωνίστηκε στην πιο δύσκολη κατηγορία κιλών , με σαφή μειονέκτημα βάρους και έφτασε να παίξει απέναντι στον Jerome Le Banner και στον Ernesto Hoost!


Με τον Ernesto «Mr Perfect» Hoost

Πολύ πριν σηκώσει την ελληνική σημαία στα σαλόνια του kickboxing o Μιχάλης Ζαμπίδης, ο Πάρης Βασιλικός εκπροσωπούσε την χώρα μας απέναντι στα μεγαλύτερα ονόματα

Ο Δάσκαλος (σήμερα) από την Καβάλα έφτασε να παίζει το 2000 με τον, ίσως κορυφαίο heavyweight kickboxer όλων των εποχών, Ernesto «Mr Perfect» Hoost στα προημιτελικά του K-1 World Grand Prix 2000 στη Nagoya της Ιαπωνίας!

Παράλληλα με την αθλητική του πορεία και μέχρι τις μέρες μας , προπονεί και μεταδίδει την αθλητική του εμπειρία , την επιμονή και την δύναμη της θέλησης. Έχει υπάρξει και συνεχίζει να υπάρχει ως δάσκαλος για τους σημαντικότερους μετέπειτα αθλητές.

2016-06-08